fbpx

In deze tijd van onrust en verandering word van ons continu gevraagd om aan te passen, niet omdat wij dit leuk vinden maar omdat wij geen andere keus hebben. Vanwege het corona virus is ons sociaal leven behoorlijk door elkaar gehusseld. Weinig bezoeken naar ouders, vrienden en familie, dan hebben we het nog niet over de kapper, horeca ect…..gehad. Alles is zo anders voor iedereen.

Doordat ik niet kan werken is dit ook voor mij een hele verandering, in mijn praktijk is het stil en mis ik de fijne gesprekken met m’n klanten. In het begin werd ik moe van alle berichten die naar buiten kwamen over de lockdown en heb het maar voor lief genomen. Nu merk ik dat door te doen waar ik behoefte aan heb het weer beter gaat, de vermoeidheid vervaagd langzaam en zit lekkerde in mijn vel.

Deze verandering heeft ook mij veel energie gekost maar er zijn weer positieve dingen om voor te gaan. In mijn dagelijkse leven zijn er nu ook veranderingen zoals bewuster omgaan met eten en besteed daar nu meer tijd aan. Eerder moest het allemaal snel gekookt zijn nu neem ik de tijd en het geeft mij veel voldoening en in het weekend bak ik af en toe een lekkere appeltaart…heerlijk. Misschien merk jij ook wel veranderingen in je dagelijkse leven, misschien voelt het nog wat ongemakkelijk.

Als je bepaalde dingen je halve leven in dezelfde structuur hebt gedaan, is het een gewoonte en een onderdeel van je dagelijkse ritme. Als hierin plotseling een verandering komt lijkt het net of er iets dierbaars van je is ontnomen. Je voelt je letterlijk en figuurlijk in de war. Maak van de gelegenheid gebruik om bij jezelf te voelen of het tijd word voor iets nieuws. Maak een lijstje met wel en niet prettige dingen of hoe ga ik het anders doen. Op deze manier creëer je duidelijkheid voor jezelf.

Over verandering gesproken, door deze situatie waar wij allemaal inzitten heb ik een meditatie online gestart en ben nu bezig met de eerste klanten om ook voor hun een rustpunt te kunnen zijn. Op deze manier probeer ik positief bezig te blijven en vernieuwingen aan te brengen. Het houd je fris en gefocust en als cadeau een energie boost.

Hopelijk heb ik je geinspireerd en meer handvaten gegeven om ook in deze tijd iets te doen waar je blij van word en ontdekt dat door nieuwe dingen op te pakken jij jezelf kan resetten en oude patronen overnieuw te bekijken.

Hits: 69

Meer weten? Stuur mij een bericht