fbpx

In mijn Jaren als kind had ik veel energie en voelde wat er om mij heen gebeurde. Nu weet ik dat doordat ik zo gevoelig ben het daar mee te maken had. Als er wat gebeurde maakte niet uit waar kon mijn humeur zo omslaan en bleef ik er in hangen. Niemand kon mij daar in ondersteunen, Stel je niet aan werd er gezegd. Niemand snapte hoe ik mij voelde. Je kan je voorstellen dat er veel in mij gebeurde en de emoties alle kanten op vlogen. Mijn gedachten overspoelde mijzelf met, wat doe ik fout, wat kan ik doen om normaal te zijn. Ik bedoelde het zo goed. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel was groot. Voor iedereen zorgde ik behalve voor mijzelf.

Ik vertel dit omdat je op dit moment jezelf ook verantwoordelijk voelt voor iedereen en wat er om je heen gebeurd. De knop van overleven staat aan. Elke dag ben je hier mee bezig.

Maar…….Hoelang hou jij dit vol?

Begin bij het begin. Voordat deze maatregelen er waren…hoe stond je in het leven. Sta er is een moment bij stil………Schrijf het eens op voor jezelf. Schrijf ook daarna op hoe dat nu is. Het verschil kan groot zijn. Ga voor jezelf alles op een rij zetten. Wat wil en kan je voor jezelf doen om weer in je eigen kracht te gaan staan.

Vraag jezelf…wat heb ik nu nodig?

Wat is de behoeft die je hebt om te doen. Is het voor voldoende om even buiten te zijn, lees je graag boeken, is mediteren fijn, schrijf je elke dag je hoofd leeg, Digitaal sporten…etc. Doe vooral iets wat bij je past en graag doet. Hierdoor kom je uit je overlevings stand en weer meer bij jezelf. Voelen en je dromen waarmaken voor straks. Ruimte maken voor nieuwe ideeen.

Het is belangrijk om voor jezelf keuzes te maken, zodat jij lekkerde in je vel voelt. Ik deel dit met jullie omdat ik voel dat mensen erg gesloten en angstig zijn nu, wat erg begrijpelijk is. Door op dit moment zo gestrest te zijn maak je het moeilijker voor jezelf en ook de mensen om je heen. Er kunnen ook andere oorzaken zijn in hoe en waarom iemand zo reargeerd. Samen komen we hier uit en maken we er het beste van.

Leef met aandacht en je gaat leven, in plaats van overleven

fijne dag!
liefs, Miranda

Hits: 112

Meer weten? Stuur mij een bericht