fbpx

In ons leven maken we van alles mee. iedereen ervaart dit op zijn eigen manier.
Gevoelig zijn kan als last worden ervaren. Maar hoe fijn is het dat je alles sneller aanvoelt.
Graag vertel ik daar iets over.

Op dit moment zijn er veel mensen die Problemen ervaren met zichzelf. Ze weten ook niet waar het aan ligt. Door mensen om hen heen is er weinig of geen begrip voor. Als je introvert bent praat je niet altijd over wat je ervaart omdat je anderen niet tot last wilt zijn. Je gaat door zo goed het kan om te laten zien dat alles oke is. Je verbergt je problemen.

Met deze gevoeligheid is je belevingswereld erg intens. Emotioneel raak je vol en ervaar je steeds meer moeheid. het vertrouwen in jezelf word ook steeds minder hierdoor. In je hoofd speelt er veel af….hele verhalen. Je raakt het ook niet kwijt het blijft aanwezig. Door dat er veel afspeelt in je belevingswereld ga je ook steeds minder slapen. Langzaam vermindert je weerstand van je lichaam en de moeheid neemt steeds meer toe.

Pff Heb ik weer…deze gedachten spelen dan in je hoofd of waarom ik? Ik kan ook niets goed doen…op deze manier trek jij jezelf nog meer naar beneden. Je raakt steeds verder weg van je eigen ik. Weet je op zulke momenten gebeuren er veel dingen tegelijk in jezelf. De beleving word zwaarder en zwaarder en vaak ga je in huis zitten omdat je te moe bent om in je vrije tijd nog wat te ondernemem. Mensen om je heen begrijpen je niet en je ervaart door hun goed bedoelde adviezen steeds meer weerstand in jezelf.

Jou wereld word daardoor steeds kleiner om je heen. De onderdrukking van je eigen ik word ervaren met emoties, angsten, verdriet, kwaadheid of jaloersheid naar anderen toe. Lichamelijk steken er ook klachten op en daardoor voelt het of je vertraagt. Je innerlijke overtuigingen die je emoties sturen. Denk je een nul te zijn en iemand die niets kan dan zal de emotie dit in je oproepen. Door te observeren van je emoties, kan je dus tot de oorzaak komen van je problemen en de balans met jezelf weer herstellen.

Dit blog is geschreven op eigen ervaringen en belevingen. Is het herkenbaar voor je?

Sensitherapie daar waar het voor mij begon om aan mijzelf te werken. Om blokades te verwerken in nieuwe mogelijkheden met meer balans. Jezelf weer leren begrijpen en weer leren omgaan met situaties. Na intensief aan mijzelf gewerkt te hebben gingen er vele nieuwe deuren open. Mischien kan ik je helpen om ook voor jouw stap voor stap dit te bereiken.

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog stuur je mail naar info@praktijkshamira.nl

Hits: 104

Meer weten? Stuur mij een bericht