fbpx

 

Soms is elkaar begrijpen best lastig. Iedereen doet alles op zijn manier. Dat is ook prima. Je kan nou eenmaal niet elkaars leven bepalen en voor de ander denken. De dingen hoe wij ze zien van anderen hoeven niet te kloppen in hun leven.

Alles heeft te maken met je eigen gevoel. Hoe beleef je alles en wat is belangrijk voor je. Doordat je emotioneel gaat groeien veranderd jou manier van denken. Je krijgt meer zelfvertrouwen en daardoor is het makkelijker om voor jezelf kiezen. Zo ga je stapje voor stapje weer vooruit in je eigen ritme. Het kan dan op een dag zo zijn dat je van baan veranderd omdat jij je daar niet prettig bij voelt. Een vriendschap niet meer is wat jij ervan verwacht. Kortom het past niet meer bij je.

Als je jezelf wil blijven aankijken in de spiegel is dit niet altijd makkelijk. Om uit te leggen dat het tijd is voor veranderingen zal niet iedereen accepteren. Als je dit nog nooit gedaan hebt zal dit voor de eerste keer erg rot voelen. Je vraagt jezelf dan af of je er goed aan gedaan hebt. JA dat heb je neem dat van mij aan. Voor alles is een eerste keer. Iedereen heeft het recht zijn eigen keuzes te maken. Ga voor jezelf staan.

Makkelijk gezegd dan gedaan hoor ik je denken. Klopt helemaal. Ik kan van mijzelf de eerste keer nog goed herinneren. Ik was de hele dag van slag. Mijn hoofd maakte echt overuren. Maar nu weet ik dat het mij ontzettend oplucht. Je blijft er anders constant mee bezig in je hoofd. De ander of een situatie hoeft niet je leven te bepalen. Dat bepaal jijzelf. Toch?

Misschien klopt deze blog voor je is de vraag hoe pak ik dit aan?

Dat ga ik je uitleggen. Door dat je iedereen altijd tevreden wil houden is het moeilijk om voor jezelf te kiezen. Vaak spelen er blokkades mee waardoor je twijfelt of het wel goed is om andere keuzes te maken. Van te voren zit je al in je hoofd en denk je te weten hoe het gaat verlopen. Niets is minder waar. Waarschijnlijk ben je in je jeugd of relatie teleurgesteld in jou keuzes en is je angst groter. Je vind het moeilijk om deze stap te zetten. Dat is heel begrijpelijk. Ga de confrontatie aan en overwin jezelf. Dit voelt echt super. Daar krijg je een boost van en meer zelfvertrouwen. Blijf je niet aanpassen aan iedereen. Dat maakt je op de lange duur niet een gelukkiger mens.

Heb je al een plan van aanpak gemaakt voor jezelf?

Twijfel je nog teveel. Maakt niet uit. Wanneer je er aan toe bent ga je andere keuzes maken.
Lukt het niet alleen…vraag hulp. Ik weet dat dit niet je eerste keuze zal zijn maar weet ook uit eigen ervaring dat dit je enorm kan helpen. Iemand die je begrijpt en steunt. Ook dat heb je nodig.

Wie wil je zijn? Blijf niet met je vragen zitten. Bedenk dat het je uiteindelijk zal helpen. Kom maar op met je vraag!

Wil je samen werken aan jou nieuwe doelen dit jaar. Dan loop ik dit jaar met je mee (en kijk we samen met jou in de spiegel)

Graag plan ik vrijblijvend een gratis belafspraak in om je vraag direct te beantwoorden.
maak gebruik van het watsapp icoon op mijn website om snel een afspraak te maken.

Hits: 91

Meer weten? Stuur mij een bericht